1) Policlinica de la Institutul National de Endocrinologie C.I. Parhon se va redeschide
Policlinica din cadrul Institutului Naţional de Endocrinologie „C. I. Parhon” se va redeschide in data de 16 martie 2015, la inaugurare participand si ministrul Sanataţii, dr. Nicolae Banicioiu.
Policlinica se va redeschide ca urmare a finalizarii lucrarilor de consolidare, modernizare, recompartimentare, mansardare si reconfigurare ale spaţiilor acestui corp de cladire.
Intreaga investiţie a instituţiei medicale a fost finanţata de la bugetul de stat, prin Ministerul Sanataţii si din venituri proprii, fiind in valoare de aproximativ 1670000 ron.
In structura Policlinicii sunt cuprinse cabinete de endocrinologie, cardiologie, ginecologie, oftalmologie, imagistica siandrologie care sa asigure servicii medicale specifice Ambulatoriului spitalului.
Sursa: Sanatateatv.ro
Pentru continuarea articolului click aici

2) Spitalul “Grigore Alexandrescu” va avea din iunie un centru de chirurgie cardiaca pediatrica
Managerul Spitalului de Copii “Grigore Alexandrescu” din Bucuresti, profesor doctor Dan Mircea Enescu, a anuntat ca, incepand din luna iunie, institutia va avea un centru de chirurgie cardiaca pediatrica, dupa modelul celui de la Institutul de Boli Cardiovasculare si Transplant (IBCvT) Targu Mures, scrie Agerpres.
Dr. Enescu a spus, la Targu Mures, la lansarea oficiala a proiectului “Competitivitate pentru inima copiilor: cardiologie si chirurgie cardiovasculara pediatrica — CORDISPED”, in valoare de 4,74 milioane de euro, la care spitalul sau participa, ca centrul din Bucuresti este aproape gata si a fost initiat de regretatul profesor Eugen-Pascal Ciofu.
“Spitalul Grigore Alexandrescu, ca unul dintre reperele patologiei copilului din aceasta tara, isi doreste sa aiba aproape toate expertizele in tratamentul copilului. Dintre multiplele patologii care apar in evolutia copilului sunt si malformatiile cardiace, spitalul nostru s-a confruntat cu probleme speciale in astfel de tratamente pentru ca neavand o sectie de chirurgie cardiaca, pregateam copii si pierdeam momentul interventiei chirurgicale. De aceea ne-am propus constructia unui centru de excelenta in cadrul spitalului nostru, pe care l-am si realizat, suntem aproape de momentul cand il vom deschide. El va fi un centru pentru anul 2015 (…) Cred ca nu mai tarziu de luna iunie centrul va fi functional”, a spus profesorul Enescu.
Sursa: PaginaMedicala.ro
Pentru continuarea articolului click aici

3) Dr. Suciu: Romania ar avea nevoie de patru centre cardiovasculare pediatrice pentru a face fata nevoilor
Seful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculara de la Institutul pentru Boli Cardiovasculare si Transplant (IBCvT) Targu Mures, prof. univ. dr. Horatiu Suciu, a declarat ca Romania ar avea nevoie de patru centre cardiovasculare pediatrice pentru a fi operati toti copii cu malformatii cardiace, scrie Agerpres.
Anual, se nasc aproximativ o mie de copii cu astfel de malformatii congenitale. Dr. Suciu a spus ca, desi la centrul din Targu Mures numarul interventiilor la copii a crescut la 300 pe an, este insuficient si din acest motiv e nevoie de dezvoltarea de centre specializate in tratarea afectiunilor cardiovasculare la copii in mai multe zone ale tarii.
“Activitatea noastra a crescut pe parcursul anilor, operam aproximativ 300 de copii pe an, au fost si ani mai buni dar si ani mai putin buni, insa ne mandrim cu rezultatele noastre. 300 de interventii anual sunt niste cifre foarte bune pentru un centru, din pacate prea mici pentru o tara. De aici si necesitatea ca aceste centre de boli cardiovasculare sa dezvolte unitati care sa abordeze bolile congenitale ale copilului, pentru ca necesarul este mult mai mare de 300 pe an pentru Romania (…) Eu consider ca 4 centre sunt suficiente, pentru ca un centru, conform tuturor acestor recomandari ale expertilor, trebuie sa opereze undeva intre 250 si 300 de cazuri, or, daca necesarul este undeva la 1000 de operatii pe an, 4 centre ar fi suficiente”, a spus dr. Suciu.
Sursa: PaginaMedicala.ro
Pentru continuarea articolului click aici

4) UNOPA: E nevoie de urgenţa de sirop antiretroviral pentru copiii cu HIV
Stocul de sirop antretroviral pentru copiii cu HIV mai ajunge pentru doua saptamani, astfel ca trebuie facute urgent comenzi, acesta fiind singurul tratament care previne imbolnavirile pentru acesti copii, de la sase luni la sase ani, a spus directorul executiv al UNOPA, Iulian Petre.
“Suntem ingrijoraţi. Nu stim ce se va intampla din aprilie cu programul naţional pentru HIV/SIDA. Ministerul Sanataţii a anunţat ca programul are prevazuta suma de 304 milioane de lei pentru acest an, si ca pentru primul trimestru s-au dat 71 de milioane lei, credite de angajament. Nu am vazut nimic pe hartie, programele abia se dezbat”, a spus Iulian Petre, la conferinţa Uniunii Naţionale a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) de lansare a campanaiei “Vrem sa traim”, care cere autoritaţilor responsabilitate pentru pacienţii cu HIV.
Pacienţii cred ca finanţarea pentru programul HIV/SIDA intarzie si ca ar putea aparea probleme in procurarea taratamentelor.
Mai mult, ei se tem ca, odata cu scaderea preţurilor, multe medicamente ar putea disparea de pe piaţa romaneasca, fiind direcţionate acolo unde au preţuri mai mari, prin “exportul paralel”.
Sursa: Mediafax.ro
Pentru continuarea articolului click aici