1) Banicioiu: Frecventa angajarilor in Sanatate, la acelasi nivel ca anul trecut
Frecventa angajarilor in sistemul medical va fi cel putin la nivelul de anul trecut, a declarat luni ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, cu prilejul inaugurarii lucrarilor de reabilitare si modernizare a policlinicii Institutului National de Endocrinologie “C.I.Parhon”.
“Deblocarea posturilor ramane in continuare, cu incercarea de a ne incadra in bugetele pe care unitatile medicale le vor contracta cu casele de asigurari. In cele patru luni de deblocare de la finalul anului trecut, au fost deblocate 4.000 de posturi. Frecventa angajarilor va fi cel putin la nivelul de anul trecut”, a spus ministrul.
Potrivit acestuia, deficitul “foarte mare”de personal medical la nivel national nu poate fi acoperit “in cateva luni si nici intr-un an”.
Managerul Institutului “Parhon”, Diana Paun, a semnalat faptul ca exista o lipsa mare de personal si in specialitatea endocrinologie.
Sursa: PaginaMedicala.ro
Pentru continuarea articolului click aici

2) Policlinica de la Institutul de Endocrinologie “C.I. Parhon” a fost redeschisa
Policlinica de la sediul Institutului National de Endocrinologie „C.I. Parhon”, din Bucuresti, a fost redeschisa luni, in urma finalizarii lucrarilor de consolidare, modernizare, recompartimentare, mansardare si reconfigurare. Modernizarea a costat peste 1,7 milioane de lei.
In structura policlinicii sunt cuprinse cabinete de endocrinologie, cardiologie, ginecologie, oftalmologie, imagistica si andrologie, care vor asigura servicii medicale specifice ambulatoriului spitalului.
„Redeschiderea policlinicii inseamna reintroducerea in circuitul de spital al unui corp care va asigura servicii in sistem ambulator, atat in ambulatoriul integrat al spitalului cat si ambulatoriul in contract cu casa de asigurari. Sunt cabinete de endocronologie, ginecologie, andrologie, imagistica medicala care vor asigura serviciile medicale pentru pacientii care se adreseaza institutului. Anula medicii nostri ofera servicii in sistem ambulatoriu unui numar de peste 21.000 de pacienti, pe langa numarul de pacienti internati care se ridica la 30.000”, a declarat dr. Diana Paun, managerul institutului.
Sursa: PaginaMedicala.ro
Pentru continuarea articolului click aici

3) Copiii care petrec mult timp in fata televizorului risca sa devina adulti sedentari si diabetici
Un studiu desfasurat pe durata a 30 de ani in Marea Britanie a aratat ca acei copii care isi petrec serile uitandu-se la televizor au sanse foarte mari ca la maturitate sa aiba un stil de viata sedentar si probleme de sanatate, precum diabet si afectiuni cardiovasculare, informeaza dailymail.co.uk.
La sfarsitul unei zile foarte aglomerate, pentru multi parinti este foarte usor sa ia copilul si sa il aseze pe o canapea in fata televizorului, pentru a-l tine ocupat, dar oamenii de stiinta avertizeaza ca astfel ajuta la inducerea unui obicei care ii va urmari pe micuti pe toata durata vietii.
Studiul efectuat de cercetatori din Marea Britanie, cu o durata de 30 de ani, bazat pe informatiile obtinute de la 6.000 de participanti, arata ca modalitatea de petrecere a timpului liber in perioada copilariei poate influenta sanatatea individului timp de decenii, in perioada maturitatii. Astfel, copiii care petrec mult timp in fata televizorului vor deveni, cel mai probabil, adulti sedentari, lipsa de miscare avand implicatii negative asupra sanatatii lor.
Sursa: Mediafax.ro
Pentru continuarea articolului click aici

4) Congresul National al Studentilor Farmacisti din Romania va avea loc intre 1 si 4 aprilie, la Cluj
In perioada 1 – 4 aprilie va avea loc al XIII-lea Congres National al Studentilor Farmacisti din Romania, la Cluj-Napoca, eveniment la care sunt asteptati in jur de 400 de participanti.
Tema congresului este una vasta si de actualitate din punct de vedere profesional si stiintific, vizand “Implicarea farmacistului in tratamentul oncologic”. Toti cei prezenti vor lua parte la o serie de activitati educationale, precum: sesiunile de comunicari stiintifice, conferinte si concursuri pe teme din domeniul farmaceutic.
„Consider ca prin tema pe care o vom dezbate, vom reusi sa ne axam pe un domeniu medical ce are nevoie de multa dezvoltare, datorita aparitiei a tot mai multe cazuri de cancer la varste cat mai fragede. Astfel, prin conferintele si workshop-urile organizate ne dorim sa ii ajutam pe studentii si chiar farmacisti sa dobandeasca cunostinte noi in acest domeniu si, totodata, sa inteleaga ce rol important avem in consilierea pacientului cu cancer”, a spus presedintele Congresului National al Studentilor Farmacisti din Romania 2015, Diana Petrescu.
Sursa: PaginaFarmacistilor.ro
Pentru continuarea articolului click aici