1) Primul medicament 3 in 1, aprobat in Europa pentru a preveni recidiva in infarctul de miocard
Primul medicament aprobat in Europa pentru prevenirea unei recidive la persoanele care au suferit un infarct de miocard si care cumuleaza efectele a trei produse farmaceutice, a fost prezentat, la Madrid, si va putea fi deja folosit de pacienti din Spania, Argentina si Mexic, scrie Agerpres.
Noul medicament, elaborat in Spania, are efect anticoagulant, contra colesterolului si a cresterii tensiunii arteriale si se administreaza pentru a preveni problemele cardiace. Costul noului tratament este de zece euro pe luna pentru fiecare pacient.
Produs de Centrul National pentru Cercetari Cardiovasculare din Spania in colaborare cu firma Ferrer, pe baza unui parteneriat public-privat si a unei investitii de aproximativ 50 de milioane de euro, poli-medicamentul ar urma sa fie comercializat in urmatorii patru ani in 90 de tari.
Sursa: PaginaMedicala.ro
Pentru continuarea articolului click aici

2) Studiu: Grasimile bune pentru organism si cantitatile recomandate
Grasimile, considerate mult timp daunatoare sanatatii, sunt necesare pentru buna functionare a organismului, potrivit unor studii citate de dailymail.co.uk, care spun ca vitaminele A, D si E si acizii grasi esentiali continuti in alimentele grase contribuie la prevenirea unor boli.
Vitaminele A, D si E, alaturi de acizii grasi esentiali, se regasesc in mod obisnuit in alimente cu continut mare de grasimi, astfel ca includerea acestora in alimentatie nu trebuie evitata, ci dimpotriva. Acesti compusi pot ajuta la prevenirea si controlul unor maladii precum cele cardiovasculare, diferite tipuri de cancer, deficiente ale sistemului imunitar, artrita, probleme ale pielii, sindromul premenstrual si simptome ale menopauzei.
Laptele este bine sa fie consumat in varianta integrala. Motivul este acela ca laptele integral asigura un sentiment de satietate mai indelungat, iar unele studii au aratat ca unii acizi grasi din lapte pot ajuta la controlul greutatii corporale. Cantitatea zilnica recomandata este de 250 de mililitri (o cana).
Sursa: Mediafax.ro
Pentru continuarea articolului click aici

3) Studiu: Trei cesti cu ceai negru pe zi scad riscul de dezvoltare a diabetului de tip II
Consumul a trei cesti cu ceai negru pe zi poate scadea riscul de imbolnavire de diabet, potrivit unor studii care au aratat ca bautura are ca efect scaderea nivelului de glucoza din sange si poate preveni si tine sub control diabetul de tip II, potrivit dailymail.co.uk.
Cercetatori din Statele Unite ale Americii si Japonia spun ca descoperirile sugereaza ca bautul a circa trei cesti cu ceai negru pe zi poate ajuta la un control mai eficient al glicemiei.
In cadrul studiilor, expertii au analizat extract de ceai negru in laborator si au descoperit cum actioneaza compusii din aceasta bautura pentru a reduce zaharul din sange.
In cadrul studiului realizat in Statele Unite, cercetatoarea Lisa Striegel de la Framingham State University a descoperit in apa fierbinte in care au fost cufundate cateva frunze de ceai o serie de polifenoli (antioxidanti), care au proprietatea de a bloca enzimele ce duc la cresterea glicemiei in timpul digerarii carbohidratilor. Acesti polifenoli au actionat semnificativ impotriva enzimelor alfa amilaza si alfa-glucosidaza.
Sursa: Mediafax.ro
Pentru continuarea articolului click aici