1) Spitalul “Grigore Alexandrescu”, nominalizat “cel mai bun spital” de Europe Business Assembly
Spitalul “Grigore Alexandrescu” din Bucuresti, reprezentat de managerul prof. dr. Dan Mircea Enescu, a fost nominalizat pentru premiul “Cel mai bun spital” de catre Europe Bussines Assembly (EBA), din Marea Britanie, decernarea premiilor urmand a avea loc pe 21 aprilie, la Londra, in cadrul Forumului Realizarilor, scrie Agerpres.
“Spitalul nostru a fost ales in urma unor sondaje statistice — media de specialitate, date de la conferinte si corporatii, expozitii medicale. La selectie s-a tinut seama de inalta calificare a personalului, dotarea institutiei cu echipamente moderne, declaratii pozitive ale pacientilor, acreditari nationale si internationale. Dl. prof. dr. Dan Mircea Enescu a fost nominalizat de catre Comitetul Socrate pentru premiul international “Cel mai bun manager” din domeniul sanitar. Aceasta este o recunoastere a excelentei reputatii, a experientei profesionale deosebite si a managementului de succes”, se arata intr-un comunicat de presa al unitatii medicale.
Sursa: PaginaMedicala.ro
Pentru continuarea articolului click aici

2) Studentii isi pot nominaliza dascalii pentru „Gala Profesorului Bologna”, pana pe 22 martie
Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) da startul inscrierilor pentru proiectul “Gala Profesorului Bologna”. Astfel, toti studentii sunt invitati sa isi nominalizeze profesorii preferati pana pe data de 22 martie 2015 pe platforma oficiala a proiectului: www.profitari.ro.
Gala, desfasurata sub sloganul ,,Marii profesori care ne inspira” si ajunsa deja la cea de-a VIII-a editie, va avea loc in perioada 22-24 mai 2015, la Timisoara, fiind organizata de Liga Studentilor din Facultatea de Automatica si Calculatoare (Liga AC).
In weekendul 27 februarie – 1 martie, aproximativ 100 de studenti vor participa la atelierele de formare ale studentilor evaluatori care vor avea loc, in paralel, la Timisoara, Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Petrosani si Galati.
Sursa: PaginaFarmacistilor.ro
Pentru continuarea articolului click aici

3) Studiu: Bebelusii vor putea fi creati din celule recoltate de la doi adulti de acelasi sex
Bebelusii vor putea fi creati, peste cel mult doi ani, din celule prelevate de la doi adulti de acelasi sex, permitand astfel cuplurilor homosexuale sa aiba proprii lor copii biologici, informeaza slate.fr.
Cercetatorii de la Universitatea Cambridge au demonstrat pentru prima data ca este posibil sa se obtina celule de ovocite si spermatice prin folosirea unor celule prelevate din pielea a doi adulti de acelasi sex.
O astfel de descoperire ar putea permite obtinerea unui bebelus din celule tegumentare, pentru cuplurile infertile din cauza unor boli, dar va deschide si noi posibilitati de procreere pentru cuplurile homosexuale, fara ca acestea sa mai fie obligate sa recurga la donarea de sperma si a unui ovocit, a precizat postul israelian i24 News.
Sursa: Mediafax.ro
Pentru continuarea articolului click aici

4) Un vaccin experimental a prelungit semnificativ viata pacientilor cu cancer de prostata
Un vaccin experimental creat de compania daneza Bavarian Nordic a prelungit semificativ durata de supravietuire a pacientilor cu cancer de prostata in stadiu avansat, potrivit rezultatelor unui studiu coordonat de U.S. National Cancer Institute, informeaza Reuters.
Studiul a fost realizat pe un esantion de 30 de pacienti cu cancer de prostata care nu au inregistrat evolutii pozitive dupa tratamentele standard ce reduc in organism concentratia de testosteron, hormonul masculin care alimenteaza aceasta boala.
Pacientii au fost tratati cu vaccinul Prostvac, produs de Bavarian Nordic, alaturi de doze sporite de Yervoy, un medicament injectabil produs de Bristol-Myers Squibb, aprobat in tratamentele contra melanomului avansat, care functioneaza prin anihilarea “franelor” care tin sub control sistemul imunitar.
Sursa: Mediafax.ro
Pentru continuarea articolului click aici