Stimati Clienti,

Va informam ca, incepand cu 1 septembrie 2015, “cardul va fi singurul instrument de validare şi decontare a serviciilor din sistem” a declarat Vasile Ciurchea, presedintele CNAS, intr-un comunicat al CNAS publicat la sectiunea media de pe site-ul institutiei ieri, 11 august.

Conform presedintelui CNAS, „a venit momentul ca acest card sa functioneze asa cum a fost el gandit” dupa o perioada de acomodare considerata suficienta, dar totodata necesara.

Acelasi comunicat precizeaza ca asiguratii pentru care nu au fost tiparite, deocamdata, cardurile de sanatate vor beneficia in continuare de servicii medicale conform vechiului sistem de validare si decontare pana la receptionarea cardurilor prin posta. Asiguratii pentru care au fost emise cardurile, dar nu au reusit sa intre deocamdata in posesia lor, din diferite motive, trebuie sa se adreseze casei de asigurari in evidenta careia se afla pentru a le primi.

De asemenea, pacientii care doresc card duplicat sau din motive personale / religioase refuza utilizarea cardului de sanatate, vor trebui sa se adreseze caselor de asigurari de sanatate in vederea eliberarii de adeverinte de inlocuire a cardurilor.

Pentru a vizualiza in intregime comunicatul postat de CNAS va invitam sa dati click aici.

Echipa Setrio Soft
Impreuna mereu!