Stimati Clienti,

Conform informarilor CNAS, incepand cu 01 mai 2015, cardul national de sanatate va deveni unicul* sistem de validare si decontare a serviciilor medicale in sistemul asigurarilor sociale de sanatate.

Pentru ca utilizarea cardului national de sanatate sa nu creeze probleme blocante in farmacia dumneavoastra si pentru a reduce acest risc la minimum, va recomandam sa utilizati cat mai mult, la eliberarea retetelor, cardul national de sanatate detinut de pacienti. Prin implicarea dumneavoastra dorim sa realizam urmatoarele actiuni in beneficiul dumneavoastra si al pacientilor dumneavoastra:

  • Semnalarea din timp catre CNAS a eventualelor probleme blocante de sistem in vederea rezolvarii acestora pana la 1 mai 2015
  • Evidentierea unor fluxuri de lucru si cazuri particulare tratate insuficient de sistemul actual, daca acestea vor fi depistate
  • Rezolvarea din timp a unor probleme ce pot tine de controlul direct al Setrio Soft
  • Tranzitie lina de la sistemul actual la cel in care va fi obligatorie utilizarea cardului national de sanatate

 

Cum va putem sprijini:
Setrio Soft a creat pentru dumneavoastra adresa de email ceas@setrio.ro, la care ne puteti transmite orice problema intampinata in decursul eliberarii retetelor cu ajutorul cardului national de sanatate. In cazul in care apar, pe parcursul lunii aprilie, probleme la eliberarea cu ajutorul cardului national de sanatate va sugeram sa semnalati problema intampinata la adresa mentionata anterior si apoi sa faceti eliberarea retetei fara utilizarea cardului national de sanatate.
Va asiguram ca orice situatie raportata se va centraliza si trata corespunzator de catre echipa Setrio.

In acest moment rata de utilizare a cardurilor este foarte mica la nivel national, desi sistemul este in faza de testare de ceva vreme. Acest lucru, precum si experienta anterioara avuta la implementarea sistemelor Retetei Electronice, Facturii electronice, ne determina sa ne mobilizam pentru a preveni problemele blocante ce pot aparea atunci cand utilizarea cardului national de sanatate va deveni obligatorie la nivel national (01.05.2015).

Va reamintim ca pe baza cardului national de sanatate se pot realiza urmatoarele actiuni:

  • Se pot prelua retetele pacientilor direct din SIPE
  • Se poate semna electronic reteta electronica la transmiterea in SIPE – va deveni obligatorie* de la 01.05.2015

*Pentru exceptarea de la aceasta regula este necesara adeverinta de la Casa de Asigurari de Sanatate – mai multe detalii aici (sectiunea Adeverinta de inlocuire a cardului de sanatate).

Cu respect,
Echipa Setrio Soft
Impreuna mereu!