Dragi Clienti,

Aducem in atentia dumneavoastra modalitatea de implementare in aplicatia BizPharma a cotei deTVA 20%, conform Legii 227/2015 – Cod Fiscal 2016.
Aceasta presupune 2 etape:

Etapa 1: Configurarea cotelor de TVA
Termen de realizare: pana la 01 ianuarie 2016

In aceasta etapa se permite configurarea cotelor de TVA care urmeaza a fi utilizate incepand cu 01 ianuarie 2016 la tiparirea bonurilor pe casele de marcat sau imprimantele fiscale.

In BizPharma au fost adaugate urmatoarele optiuni de meniu:
1. Tiparire -> Configurare departamente TVA casa marcat
Aceasta optiune permite configurarea departamentelor care vor fi utilizate incepand cu 01 ianuarie 2016 pe casa de marcat sau imprimanta fiscala pe care se tiparesc bonuri fiscale de la statia curenta.

2. Tiparire -> Configurare departamente TVA pentru toate casele de marcat

Optiune care permite configurarea departamentelor ce urmeaza a fi utilizate incepand cu 01 ianuarie 2016 pe toate casele de marcat sau imprimantele fiscale pe care se tiparesc bonuri fiscale.

cotatva1

Pentru configurarea cotei de TVA 20% in aplicatia BizPharma trebuie efectuate setarile conform imaginii de mai jos:

cotatva2

Important:
Configurarea cotei de TVA pe casa de marcat sau imprimanta fiscala (dispozitivul fizic) se va realiza in prealabil de catre reprezentantul casei de marcat.
In BizPharma se vor completa aceste departamente doar pentru a pastra corelarea setarilor cu echipamentul fizic.

Recomandam utilizatorilor aplicatiei de tiparire BizPrint contactarea in cel mai scurt timp a echipei de Suport Tehnic Setrio Soft la adresa ajutor@setrio.ro sau la numarul de telefon 0374.211.000 in vederea implementarii tiparirii integrate.

Etapa 2: Configurarea cotei de TVA si intocmirea procesului verbal de modificare a cotei TVA
Termen de realizare: incepand cu 1 ianuarie 2016

Incepand cu 01 ianuarie 2016, la deschiderea aplicatiei, BizPharma va afisata fereastra de mai jos care va permite modificarea cotei de TVA dupa cum urmeaza:

cotatva3

Procentul de reducere a preturilor de amanunt se preia automat din parametrul Aplicatie – procentul de reducere a preturilor ca urmare a modificarii cotei de TVA de la 24% la 20% conform Legii 227/2015 (Cod Fiscal 2016). In cazul lanturilor de farmacii, aceasta poate fi completat doar de la Head Office.

Setarea implicita a parametrului presupune reducerea preturilor de vanzare (amanunt) cu 3,23%. In cazul in care nu se doreste modificarea preturilor se poate modifica parametrul de mai sus.

PASUL 1: Configurarea cotei de TVA
In cadrul acestei etape, in BizPharma trebuie realizate setarile care au fost efectuate pe casele de marcat sau imprimantele fiscale.
Acest pas, reprezinta de fapt etapa 1 prezentata mai sus, etapa care se recomanda a fi realizata pana la data de 01 ianuarie 2016.

In situatia in care aceasta etapa a fost realizata, conform recomandarilor, anterior datei de 01 ianuarie 2016, atunci prin apasarea butonului Configurare cote TVA [F2] se va deschide fereastra de mai jos, fereastra care afiseaza toate casele de marcat active, configurate in BizPharma.

cotatva4

PASUL 2: PV modificare cota TVA
In aceasta etapa se modifica procentul de TVA din 24% in 20% in stoc. Actionarea butonului PV modificare cota TVA [F3] va face posibila deschiderea ferestrelor de mai jos:

  • Confirmarea procentului de reducere a preturilor de amanunt

cotatva5

  • Interogare privind rotunjirea la una sau doua zecimale

cotatva6

  • Procesul verbal in forma editabila pentru verificarea si ajustarea preturilor, daca este necesar

cotatva7

  • Dupa salvarea procesului verbal, aplicatia va afisa un mesaj de informare conform caruia corectia stocului si procesul verbal au fost generate cu succes

cotatva8

Pentru tiparirea procesului verbal trebuie accesata optiunea de meniu Operatii -> Procese verbale -> PV corectii stoc si actionat butonul Raport [CTRL+R].

Modificarea procentului de TVA din 24% in 20% in nomenclatorul de articole se realizeaza automat, incepand cu 01 ianuarie 2016, prin intermediul serviciului BizPharma WinService.

Va multumim!

Echipa Setrio Soft
Crestem afaceri prin tehnologie