Dragi Clienti,

Urmare publicarii pe site-ul Ministerului Sanatatii, in data de 18.05.2015, a Proiectului de Ordin care modifica preturile maximale incepand cu 01.06.2015 si il propune spre dezbatere pentru o perioada de 10 zile, venim in sprijinul dumneavoastra cu cateva calcule automate pentru diferentele de pret.

Ne dorim prin aceasta initiativa sa va ajutam in efortul de identificare a posibilelor pierderi ce pot fi inregistrate in farmacie din pricina stocurilor pentru produse la care diferentele de pret sunt semnificative. Am creat astfel doua rapoarte ce va pot oferi imediat o viziune de ansamblu asupra diferentelor generate de noile preturi.

a) Am creat in versiunea BizPharma 2.1.24.1 un raport prin care puteti realiza o simulare a pierderilor / castigurilor in urma reevaluarii preturilor raportate la stocul din farmacie.

Raportul poate fi accesat din meniul Rapoarte > Rapoarte generale / Rapoarte particularizate / Pierderi datorate diminuarii preturilor cf CANAMED si contine filtrele: locatie, producator, produs si afisare doar produse cu stoc ca in imaginea de mai jos:

pierderi

b) Am creat o lista cu modificarile de pret fata de lista in vigoare, in format XLS, introducand la finalul tabelelor 3 coloane marcate cu rosu si exemplificate in imaginea de mai jos. Lista este sortata descrescator, incepand cu produsele care inregistreaza cea mai mare diferenta de pret si terminand cu cele care au cea mai mica diferenta de pret.
Informatia oferita suplimentar este urmatoarea:

1. Pret amanunt cu TVA 01.01.2015 – afiseaza pretul de vanzare cu TVA din lista in vigoare (lista de preturi valabila de la 1 ianuarie 2015)
2. Diferenta in RON – afiseaza diferenta dintre pretul de vanzare cu TVA din lista in vigoare si pretul estimat exprimat in RON
3. Diferenta procentuala – afiseaza diferenta procentuala dintre pretul de vanzare cu TVA din lista in vigoare si pretul estimat.

tabel

Puteti descarca fisierul modificat (in format .xls) de aici.

Echipa Setrio Soft
Impreuna mereu!