Stimati utilizatori BizPharma,

Avand in vedere informarea lansata catre dumneavoastra anterior cu privire la modificarile cerintelor de raportare ale Casei OPSNAJ si pe care o puteti regasi aici, va aducem la cunostinta ca precizarea Caselor de Asigurari de Sanatate de a realiza un borderou centralizator doar pentru retetele a caror serie incepe cu litera F, nu corespunde cu normele in vigoare de aplicare a Contractului Cadru pe 2015-2016 (*Anexa 36 alin.5).

Retetele care incep cu litera F sunt acele retete pretiparite care in general se prescriu doar la domiciliul pacientului.

Retetele prescrise offline sunt fie retete prescrise la domiciliu, fie retete care au intampinat erori de comunicare cu serverul SIPE in procesul de prescriere efectuat de medic.

Pe baza analizei prescrierilor emise de medici am indentificat urmatoarele cazuri exceptionale:

a) Retete online prescrise la domiciliu (retete cu seria F) – retetele prescrise la cabinet, raportate online inainte de efectuarea serviciului medical. Aceste retete NU trebuie inaintate catre CJAS.
b) Retete offline (retete cu seria N) – retetele prescrise la cabinet care nu au fost raportate online in momentul prescrierii. Aceste retete trebuie inaintate catre CJAS.
c) Retete offline prescrise la domiciliu cu seria N. Unele aplicatii software utilizate de medici permit introducerea manuala a seriei de reteta, unii medici utilizand eronat seriile incepand cu litera N in locul celor care incep cu litera F. Aceste retete trebuie inainte catre CJAS.

Raportarea corecta a retetelor prescrise OFFLINE conform normelor de aplicare a Contractului Cadru pe anul 2015 – Anexa 36 alin.5, se realizeaza filtrand retetele dupa starea lor, ca in imaginea de mai jos, si nu dupa retetele care incep cu seria F.

reteteoffline

*Anexa 36 alin.5
(5) In cazul prescrierii electronice offline, medicul prescriptor listeaza obligatoriu pe suport hartie 3 exemplare ale prescriptiei medicale electronice (componenta prescriere), pe care le semneaza, parafeaza si stampileaza, din care un exemplar il pastreaza pentru evidenta proprie si doua exemplare le inmaneaza asiguratului pentru a le depune la farmacie. Farmacia listeaza pe suport hartie componenta eliberare cu confirmarea semnaturii electronice a farmacistului, care se semneaza si de asigurat sau de persoana care ridica medicamentele, pe care farmacia o inainteaza casei de asigurari de sanatate in vederea decontarii.

Cu respect,
Echipa Setrio Soft