1) Un vaccin anti-Ebola va fi testat pe oameni in SUA, incepand din septembrie
Testarea pe oameni a unui vaccin anti-Ebola va incepe in SUA, in Clinica Bethesda din apropiere de Washington, incepand cu 1 septembrie, anunta Agerpres.
“Am primit unda verde pentru a incepe”, a declarat Anthony Fauci, directorul Institutului National pentru Alergii si Boli Infectioase, departament al Institutului National de Sanatate.
Testele se vor efectua pe 20 de voluntari, carora li se va injecta vaccinul in brat pentru a se confirma daca este sigur si daca genereaza reactia imunologica necesara pentru apararea organismului de virusul Ebola. Va fi o prima dintr-o serie de teste, la care vor colabora si medici britanici, care vor realiza experimente in Marea Britanie, Gambia, Mali si, probabil, Nigeria.
Pentru continuarea articolului click aici
Sursa: PaginaFarmacistilor.ro

2) Bucurestiul a aderat la Reteaua Oraselor Sanatoase din Europa
Directorul Diviziei Politici si Guvernare din cadrul Organizatiei Mondiale a Sanatatii Europa, dr. Agis Tsouros, i-a inmanat primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, diploma de aderare a municipiului Bucuresti la Reteaua Oraselor Sanatoase din Europa, scrie Agerpres.
“Bucurestiul este astazi un oras care isi ia un angajament public in fata partenerilor europeni pentru ca doreste sa continue si sa intareasca viziunea pe care o are de a face un oras modern care sa sprijine sanatatea din toate punctele de vedere si sa se alature astazi altor orase precum Manchester, Barcelona, Viena, multe orase din Europa care au o viziune de a merge in aceasta directie. Un oras sanatos este unul interactiv, care isi implica cetatenii. Bucurestiul astazi devine un oras sanatos si un partener in implementarea strategiei europene cuprinse in politica de sanatate 2020. Bucurestiul devine un oras activ in reteaua oraselor sanatoase din Europa”, a spus Agis Tsouros.
El a precizat ca toate orasele din retea vor face rapoarte si vor fi evaluate din aceste punct de vedere. In opinia directorului Diviziei de Politici si Guvernare din cadrul OMS Europa, sanatatea poate fi un indicator de performanta.
Pentru continuarea articolului click aici
Sursa: PaginaMedicala.ro

3) Cel putin sase persoane s-au imbolnavit de febra Dengue in Japonia
Cel putin sase cazuri autohtone de febra Dengue au fost identificate in Japonia in ultimele zile, a anuntat presa luni, un numar mai mare decat cele trei anuntate oficial saptamana trecuta, primele in ultimii 70 de ani.
Toate persoanele infectate sau suspectate de infectare au fost in august in parcul Yoyogi, in centrul Tokyo, loc foarte frecventat, unde au fost ciupite de tantari, potrivit elementelor furnizate de autoritatile locale si de presa.
Printre persoanele bolnave figureaza doi locuitori din prefectura Kanagawa, vecina cu Tokyo si una din Niigata, la nord.
Un anunt oficial privind toate cazurile inregistrate urmeaza sa fie facut in cursul zilei de luni.
Pentru continuarea articolului click aici
Sursa: Mediafax.ro

4) Blefaroplastia, solutia pentru un chip cu cinci ani mai tanar
Ridurile, inesteticele pleoape lasate, pungile de sub ochi si cearcanele sunt semnele care tradeaza atat femeile, cat si barbatii atunci cand incearca sa mascheze trecerea anilor sau un stil de viata nepotrivit, in aceasta situatie chirurgii esteticieni recomandand blefaroplastia.
Potrivit unui comunicat, cele mai multe femei sunt preocupate sa pastreze un aspect cat mai natural si tanar al ochilor. Medicii chirurgi esteticieni vin in intampinarea persoanelor care au astfel de probleme, eliminand semnele trecerii timpului si oferind chipului un aspect cu cinci sau chiar zece ani mai tanar, potrivit lui Calin Dobos, medic specialist in chirurgie faciala si chirurgie plastica.
“Blefaroplastia estetica este o procedura de chirurgie plastica dedicata acestor probleme, cu rolul de a indeparta excesul de piele si grasime din zona ochilor. De asemenea, se poate reda plenitudinea pleoapelor prin transfer de grasime sau acid hialuronic. Astfel, se elimina aspectul obosit si imbatranit al ochilor si se pot ridica si sprancenele”, a explicat Calin Dobos.
Pentru continuarea articolului click aici
Sursa: Mediafax.ro

5) Studiu: Doua specii de capuse microscopice traiesc pe fetele tuturor oamenilor
Doua specii de capuse microscopice traiesc in foliculii pilosi de pe fetele tuturor oamenilor, afirma autorii unui studiu american, publicat joi in PLOS One.
Aceste capuse minuscule au opt picioare, sunt inrudite cu paianjenii si arata ca un cornet de inghetata, cu picioare robuste la unul dintre capete, informeaza dailymail.co.uk.
Un studiu recent a dezvaluit faptul ca organismele, invizibile cu ochiul liber, erau prezente in procent de 100% in randul oamenilor testati.
Denumite “Demodex”, ele traiesc in foliculii pilosi, ingropate cu capul in piele si hranindu-se cu substantele uleioase secretate de aceasta.
Pentru continuarea articolului click aici
Sursa: Mediafax.ro