1) Studiu: Medicamente impotriva artritei, eficiente in 80% din cazurile de cancer la colon
Mai multe medicamente folosite in mod obisnuit pentru tratarea psoriazisului, artritei si fibrozei ar putea fi eficiente impotriva cancerului la colon, potrivit unui studiu al cercetatorilor australieni, care au descoperit ca tratamentul ar putea vindeca 80% dintre tumorile intestinale.
Potrivit dailymail.co.uk, cercetatorii de la Institutul Walter si Eliza Hall pentru Cercetare Medicala din Melbourne, Australia, au incercat sa marcheze si sa descopere modalitati de localizare a cailor prin care dezvoltarea tumorilor canceroase poate fi oprita.
Expertii au descoperit o astfel de cale, o mutatie genetica in cazul a 80% dintre tumori, dar accesarea acesteia era dificila, riscand afectarea celulelor sanatoase. Problema aparuta i-a facut pe medici sa apeleze la medicamente folosite impotriva artritrei si psoriazisului, cunoscute ca inhibitori JAK.
Pentru continuarea articolului click aici
Sursa: Mediafax.ro

2) Studiu: O pastila care ar putea inlocui injectiile, inventata de cercetatorii americani
O pastila ce ar putea inlocui injectiile a fost inventata de cercetatorii americani si functioneaza prin transportarea in organism a substantei active eliberate apoi prin ace minuscule, iar, pentru ca tractul gastro-intestinal nu are receptori de durere, pacientii nu simt niciun disconfort.
Cercetatorii de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) si Massachusetts General Hospital au inventat o pilula pentru administrarea de medicamente, care este acoperita de mai multe ace mici ce injecteaza substanta activa direct in peretele stomacului, dupa ce capsula este inghitita, informeaza dailymail.co.uk.
In cadrul studiilor efectuate pe animale, cercetatorii au descoperit ca aceasta capsula livreaza insulina mai eficient decat injectiile facute sub piele si nu au identificat niciun efect secundar negativ la trecerea acesteia prin tractul digestiv.
“Acesta poate fi un mod prin care un pacient poate evita nevoia unei injectii subcutanate pentru administrarea unui medicament”, a spus Giovanni Traverso, expertul care a condus cercetarea publicata in Journal of Pharmaceutical Sciences.
Pentru continuarea articolului click aici
Sursa: Mediafax.ro

3) Laborator pentru diagnosticarea precoce si monitorizarea cancerului de sange, inaugurat la Fundeni
Institutul Clinic Fundeni din Bucuresti are, de joi, un laborator de referinta pentru diagnosticarea precoce si monitorizarea cazurilor de cancer de sange, printr-un proiect ce a presupus dezvoltarea infrastructurii de depistare a bolii si dotarea cu echipamente performante.
“Suntem bucurosi ca am finalizat acest demers, impreuna cu partenerii de proiect. Investitia este una importanta si contribuie major la managementul afectiunilor hemato-oncologice in cadrul institutului, totul in beneficiul pacientilor care se confrunta cu astfel de probleme”, a declarat managerul Institutului Clinic Fundeni, dr. Carmen Orban.
Institutul Clinic Fundeni a devenit, astfel, unitate de referinta in diagnosticarea si monitorizarea cazurilor de cancer de sange la adulti si copii, prin realizarea de analize performante.
Laboratorul a fost amenajat in cadrul programului “Energie pentru o sansa la viata”, derulat din octombrie 2013 impreuna cu GDF SUEZ Energy Romania, care a asigurat un suport financiar de 375.000 de euro, si cu sprijinul Asociatiei Daruieste Viata.
Pentru continuarea articolului click aici
Sursa: Mediafax.ro