1) Ministerul Sanatatii va achizitiona din august peste 500.000 doze de vaccin BCG si peste 200.000 hepatitic B
Ministerul Sanatatii (MS) va achizitiona peste 500.000 de doze de vaccin BCG si peste 200.000 de doze de vaccin hepatitic B, primele produse urmand sa fie livrate in august.
Ministerul Sanatatii a incheiat toate procedurile necesare achizitionarii centralizate a vaccinurilor BCG si hepatitic B, proceduri demarate inca de la inceputul acestui an, anunta institutia.
In acest context, saptamana viitoare vor fi receptionate primele 110.000 de doze de vaccin BCG, urmand a fi distribute in unitatile din teritoriu. Totodata, pana la sfarsitul lunii august, vor fi receptionate si 50.000 de doze de vaccin hepatitic B, informeaza Ministerul Sanatatii.
In acest an, MS va achizitiona peste 500.000 de doze de vaccin BCG si peste 200.000 de doze de vaccin hepatitic B.
Pentru continuarea articolului click aici 
Sursa: Mediafax.ro

2) Banicioiu a cerut DSP-urilor si serviciilor de ambulanta sa lucreze la capacitate maxima in perioada caniculei
Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a solicitat marti directiilor de sanatate publica si serviciilor de ambulanta sa lucreze la capacitate maxima in aceasta perioada cu temperaturi extreme si fluctuante, anunta Agerpres.
Totodata, Banicioiu a cerut personalului din aceste structuri sa ia masuri pentru reducerea riscurilor medicale cauzate de temperaturile fluctuante.
“Astfel, serviciile de ambulanta vor trece la alertarea echipajelor si suplimentarea acestora, acolo unde numarul solicitarilor este in crestere. Directiile de sanatate publica trebuie sa colaboreze cu autoritatile locale pentru amenajarea punctelor de asistenta a populatiei in caz de nevoie. Au fost atentionate si unitatile de primiri urgente pentru a asigura numarul optim de personal si cantitatea de medicamente necesare in tratamentul afectiunilor specifice acestei perioade”, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Sanatatii.
Pentru continuarea articolului click aici
Sursa: PaginaMedicala.ro

3) Un compartiment dedicat mamei si copilului va functiona din august la Ministerul Sanatatii
Un compartiment dedicat mamei si copilului va functiona incepand din luna august in cadrul Ministerului Sanatatii, a anuntat luni ministrul de resort, Nicolae Banicioiu, informeaza Agerpres.
Ministrul a subliniat faptul ca politicile de sanatate ce vizeaza mamele si nou-nascutii sunt o prioritate a mandatului sau la Ministerul Sanatatii.
“Din acest an, chiar de luna aceasta, va functiona in cadrul ministerului compartimentul pentru mama si copil, tocmai pentru a optimiza coordonarea activitatilor din programul national, cooperarea cu ONG-urile de profil dar si pentru a monitoriza mai bine tot ceea ce se intampla in sistem, de la maternitate, de la cazurile de prematuri si monitorizarea efectiva”, a spus Banicioiu.
El a adaugat ca acest compartiment va monitoriza modul in care sunt distribuite fondurile in sistem.
Pentru continuarea articolului click aici 
Sursa: PaginaMedicala.ro

4) Un grup de voluntari olandezi ridica un dispensar medical rural la Bacau
Un numar de 25 de voluntari olandezi si-au propus, sa ridice in doar trei saptamani cladirea unui dispensar medical destinat populatiei dintr-o comuna bacauana, valoarea lucrarilor ridicandu-se la peste 60.000 de euro, anunta Agerpres.
‘Proiectul unui asemenea obiectiv social a fost lansat in primavara ca urmare a faptului ca in acea parte a judetului Bacau (comuna Colonesti) nu exista un dispensar medical, iar oamenii erau nevoiti sa mearga in alte localitati pentru a se ingriji de sanatate. Impreuna cu primaria am organizat venirea conationalilor mei, care sunt decisi sa nu iroseasca nici un moment favorabil de lucru, chiar in ciuda caniculei, pentru a finaliza repede dispensarul. Intre timp, ne-am ocupat impreuna cu primaria si o serie de sponsori de dotarea acestuia, conform reglementarilor legale in domeniu din Romania, cu mobilier si instrumentar medical’, a declarat Adrianus Muit, presedintele Asociatiei ‘Betania’ din Bacau.
Pentru continuarea articolului click aici 
Sursa: PaginaMedicala.ro