1) Ce trebuie sa stie medicii despre Ebola si alte boli tropicale
Dr. Simona Erscoiu, medic primar de boli infectioase in cadrul Spitalului Clinic de Boli Infectioase si Tropicale “Dr. Victor Babes” Bucuresti, a vorbit pentru PaginaMedicala.ro despre felul in care medicii, si in special cei de familie, trebuie sa se comporte atunci cand au pacienti suspecti de Ebola sau de alte boli tropicale.
In primul rand, orice medic trebuie sa faca o anamneza a pacientului, pe o perioada de trei saptamani, adica pe perioada de incubatie a bolii Ebola. Acum, se iau date despre tarile in care a fost plecat bolnavul, iar daca este vorba despre Africa, pot fi ridicate intrebari referitoare la bolile tropicale in general, iar la Ebola, in mod special.
Apoi, medicul trebuie sa observe daca bolnavul respectiv are anumite sangerari in urina, in fecale, daca are eruptii pe piele sau dureri musculare, daca are febra si diaree. Astfel, se poate pune mult mai usor diagnosticul si se pot face investigatiile necesare.
Pentru continuarea articolului click aici
Sursa: PaginaMedicala.ro

2) Dr. Erscoiu: La necropsia primului bolnav de SIDA din Romania, ne-am imbracat precum cosmonautii
Dr. Simona Erscoiu este medic primar de boli infectioase din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infectioase si Tropicale “Dr. Victor Babes” Bucuresti, cu o experienta de peste 30 de ani in aceasta profesie. Dr. Erscoiu a facut parte din echipa de medici care a pus primul diagnostic de HIV/ SIDA la noi in tara, in 1985. Totodata, conduce si sectia de Boli infectioase HIV/ SIDA – adulti de la spitalul sus-mentionat.
Dr. Erscoiu este un om activ, care isi desfasoara profesia de medic in cadrul Spitalului Dr. Victor Babes, dar este si dascal pentru studentii din anii terminali la UMF “Carol Davila” din Bucuresti. Unul dintre regretele sale, asa cum ne-a marturisit, este faptul ca nu exceleaza in scris, insa compenseaza in oratorie. Cum a inceput “aventura” profesionala, care sunt “riscurile meseriei”, ce cazuri clinice au marcat-o sunt cateva dintre temele abordate in interviul acordat pentru PaginaMedicala.ro si despre care puteti citi mai jos.
In ultimii ani de liceu, dr. Simona Erscoiu era hotarata sa urmeze Facultatea de Chimie, pentru ca luase cateva premii la olimpiadele de profil si ii placea foarte mult chimia organica. Insa visul de a mai da la aceasta facultate s-a naruit in momentul in care s-a dus la uzinele Policolor, acolo unde lucra o ruda de-ale ei, si a constatat ca nu o atragea deloc munca de acolo.
Pentru continuarea articolului click aici
Sursa: PaginaMedicala.ro

3) Piata farma, in crestere, pe semestrul doi al anului 2014
Piata farmaceutica este in crestere, valoare medicamentelor eliberate catre pacienti in Romania atingand trei miliarde de lei la pret de distributie, in al doilea trimestru al anului 2014. Cresterea este de 5,7% comparativ cu trimestrul doi al anului 2013, conform unui comunicat Cegedim.
„Evolutia din trimestrul 2 a fost peste cea din primul trimestru, ceea ce confirma rezilienta pietei farmaceutice: cresterea trimestriala de +5,7% a dus cresterea semestriala la +2,0%, iar evolutia la 12 luni este de -0,4% in lei. In conditiile in care cel mai probabil lista de medicamente compensate va fi actualizata spre sfarsitul anului, impactul acesteia va fi marginal pentru anul 2014, noi mentinand prognoza actuala de scadere cu -0,3% in lei. Pentru anul 2015 estimam o crestere modesta a pietei, de +1,8% in lei”, a declarat Petru Craciun, director general Cegedim Romania.
Medicamentele pe baza de reteta (Rx) din farmacii au atins o valuare de 2.15 miliarde de lei, in crestere cu 4.5% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.
Pentru continuarea articolului click aici
Sursa: PaginaFarmacistilor.ro

4) Boehringer Ingelheim are un nou Director General in Romania: Ana-Maria Boie
Ana-Maria Boie, in varsta de 40 de ani, este noul Director General al Boehringer Ingelheim in Romania. Aceasta il inlocuieste pe Jan-Stefan Scheld, care a ocupat functia de Director General incepand cu anul 2011.
Obiectivele noului Director General al Boehringer Ingelheim in Romania vizeaza consolidarea cresterii naturale a companiei pe baza portofoliului existent, precum si introducerea pe piata romaneasca de noi medicamente pentru a oferi pacientilor si medicilor alternative inovatoare de tratament.
Ana-Maria Boie este de profesie medic si are experienta de peste 12 ani in industria farmaceutica. Anterior preluarii functiei de Director General al Boehringer Ingelheim Romania, Ana-Maria Boie a lucrat aproximativ sase ani in cadrul companiei, ocupand diferite pozitii de management in marketing si vanzari, la nivel local si regional.
Pentru continuarea articolului click aici
Sursa: PaginaFarmacistilor.ro