1) Patru producatori farmaceutici se aliaza impotriva cancerului
MSD, Amgen Inc., Incyte Corporation si Pfizer au semnat trei acorduri de colaborare clinica pentru a evalua o combinatie noua a schemelor terapeutice cu MK-3475, agent imunoterapeutic investigational anti-PD1, impotriva cancerului.
„Oamenii de stiinta clinicieni din cadrul Merck intentioneaza sa cerceteze potentialul inhibitorului nostru PD-1 intr-o gama larga de tipuri de cancer, atat in monoterapie, cat si in combinatie. Aceste noi colaborari cu Amgen, Incyte si Pfizer subliniaza determinarea noastra comuna de a evalua scheme terapeutice de tratament, care au potentialul de a furniza beneficii semnificative pacientilor care sufera de cancer”, a declarat dr. Roger M. Perlmutter, presedinte Merck Research Laboratories.
Sursa: PaginaFarmacistilor.ro


2) Colegiul Medicilor din Romania: In 2013, un numar de aproximativ 3000 de medici au parasit Romania

In anul 2013, un numar de aproximativ 3000 de medici au parasit Romania, situatie sesizata chiar de presa din Marea Britanie, potrivit unui comunicat de presa al Colegiului Medilor din Romania.
Mai exact, publicatii renumite precum The Guardian sau British Medical Journal au analizat fenomenul migratiei medicilor romani in tari din Uniunea Europeana. In opinia acestor publicatii migratia medicilor romani a determinat criza sistemului de sanatate din Romania. Desi Romania cheltuie sume insemnate de bani pentru a educa medicii, practic tara noastra investeste pentru a rezolva problemele sistemelor de sanatate din Marea Britanie si alte tari europene.
Sursa: Sanatateatv.ro


3) Pacienti expusi unei boli incurabile intr-un spital din SUA, in urma interventiei chirurgicale

Medicii si oficialii unui spital din North Carolina, in Statele Unite, au anuntat 18 pacienti de la sectia de neurochirugie ca este posibil sa fi fost expusi bolii Creutzfeldt-Jakob (CJD), o afectiune neurologica grava si incurabila, in urma interventiei chirurgicale.
Potrivit Institutului Nationale pentru Afectiuni Neurologice si Atacuri Cerebrale, boala Creutzfeldt-Jakob afecteaza aproximativ o persoana dintr-un milion pe an in lumea intreaga. Spitalul a confirmat ca la 18 ianuarie, a fost operat un pacient cu simptome de CJD si in cazul caruia boala a fost confirmata ulterior, relateaza CNN.
Chiar daca instrumentele chirurgicale au fost sterilizate in conformitate cu procedurile standard ale spitalului, ele ar fi trebuit supuse unor proceduri de sterilizare speciale. Centrul pentru prevenirea bolilor si Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca echipamentul chirurgical folosit la pacientii cu CJD sa fie distrus sau decontaminat printr-un proces de dezinfectie intensa.
Sursa: Mediafax.ro