1) OMS “arde etapele” in punerea pe piata a tratamentului experimental impotriva Ebola
Aproband utilizarea de medicamente neomologate in lupta impotriva febrei hemoragice Ebola, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a decis sa ocoleasca o procedura de introducere pe piata ce poate dura ani de zile, scrie Agerpres.
Potrivit agentiei franceze a medicamentului ANSM, dezvoltarea de catre un laborator a unei molecule pana la comercializarea medicamentului necesita intre zece si 15 ani de cercetare pentru a explora toate ariile de investigatie.
Dupa studii experimentale pe animale sau celule, laboratorul solicita autoritatilor sanitare permisiunea de a incepe un studiu clinic pe om pentru a evalua eficacitatea si toleranta unui tratament.
Pentru continuarea articolului click aici
Sursa: PaginaFarmacistilor.ro

2) Medic britanic numit de ONU coordonator pentru gestionarea crizei provocate de Ebola
Secretarul general al Organizatiei Natiunilor Unite Ban Ki-moon a anuntat numirea doctorului britanic David Nabbaro in functia de coordonator ONU pentru gestionarea crizei provocate de epidemia de Ebola in Africa de Vest si a indemnat guvernele vizate sa evite panica, conform Mediafax.
“Este necesar sa evitam panica si frica. Ebola poate fi oprita”, a dat asigurari Ban Ki-moon la sediul ONU de la New York.
Doctorul Nabarro este insarcinat sa supervizeze reactia la nivel mondial fata de epidemia actuala, care s-a soldat deja cu peste 1.000 de morti. El dispune de o experienta solida in domeniul bolilor contagioase, el fiind cel care a gestionat reactia ONU in timpul epidemiilor de gripa aviara si SARS (Sindromul Acut Respirator Sever) in 2006 si 2003.
Pentru continuarea articolului click aici
Sursa: PaginaMedicala.ro

3) Peste 25 milioane de euro vor fi investite in angiografe pentru spitalele romanesti
Ministerul Fondurilor Europene a anuntat Ministerul Sanatatii ca, incepand din 12 august 2014, se afla in consultare publica documentele necesare pentru initierea unei competitii in cadrul Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE), prin care se vor acorda fonduri in valoare de 25 milioane de euro pentru achizitionarea unor angiografe pentru spitalele romanesti.
Obiectivul este acela de achizitionarea paraturii de cercetari in domeniul/ domeniile de interes national identificate pentru aceasta competitie, cu scopul diagnosticarii unor leziuni cu potential evolutiv invalidant sau letal, respectiv pentru angioarhitectonica tumorilor maligne, se arata intr-un comunicat al MS.
Pentru continuarea articolului click aici
Sursa: PaginaMedicala.ro