1) RoVaccin 2014: Informatii si solutii in problemele de imuzare a populatiei
Conferinta Nationala Actualitati in Vacinologie – RoVaccin a ajuns la editia a doua si se va desfasura pe 5 aprilie, la Bucuresti.
In cadrul Conferintei Nationale RoVaccin 2014, vor sustine lucrari medici cu preocupari in domeniul sanatatii publice, microbiologi, epidemiologi, infectionisti, pediatri, reprezentanti ai medicilor de familie, pneumologi, totul pentru informarea corecta, facilitarea schimbului de informatii si propunerea de solutii concrete in privinta cresterii increderii in programele de imunizari.
Coordonatorii stiintifici ai Conferintei Nationale RoVaccin 2014 doresc sa ofere informatiile stiintifice necesare cu privire la vaccinare profesionistilor din sanatate. Astfel, evenimentul va reuni experti care vor dezbate subiecte de interes pe tema vaccinarii in Romania, punand accent pe transmiterea de mesaje legitime bazate pe dovezi stiintifice, precum si pe incurajarea unei comunicari coerente medic-pacient referitoare la vaccinare.
Sursa: PaginaMedicala.ro2) Depresia costa Europa aproape 100 de miliarde de euro pe an

Angajatorii trebuie sa aiba o abordare mai proactiva fata de angajatii cu depresie, este una din concluziile unui raport al King’s  College din Londra si London School of Economics and Political Science dat publicitatii saptamana trecuta.
Studiul, care a analizat peste 7.000 de manageri si angajati din 7 state europene, a constatat ca intre 20 si 55% din angajatii diagnosticati cu depresie din Europa se invoiesc de la lucru din cauza bolii. Femeile, persoanele divortate si angajatii cu jumatate de norma au cele mai mari „sanse” sa sufere de depresie. Este mai putin probabil ca angajatii cu studii universitare sa isi ia concediu cand sunt deprimati – iar daca o fac, ezita sa explice motivul. Raportul descopera diferente intre statele europene in ceea ce priveste depresia la locul de munca. Astfel, este mai putin probabil ca italienii sa dezvaluie un diagnostic anterior de depresie, comparativ cu britanicii sau turcii. Managerii danezi sunt mai intelegatori cu angajatii deprimati si este mai putin probabil sa-i discrimineze, fata de omologii lor din alte tari. Iar managerii din Franta si Spania sunt cei mai inclinati sa le recomande angajatilor sa solicite ajutor de specialitate daca sufera de depresie.
Sursa: Sanatateatv.ro3) Compania franceza Carmat pregateste un nou transplant de inima artificiala

Compania franceza Carmat, care a realizat prima inima artificiala bioproteica, a anuntat, luni, ca o noua operatie de transplant al unei inimi artificiale ar putea avea loc, “cel mai probabil, in cateva saptamani”.
Realizarea unui nou test va depinde de “disponibilitatea unui bolnav care intruneste criteriile (pentru operatie, n.r.), conjugata cu rezultatele analizelor efectuate de inginerii de la Carmat si de clinicieni, cel mai probabil peste cateva saptamani”, a declarat Philippe Pouletty, cofondatorul Carmat, pentru postul de radio privat Europe 1.
Primul pacient, in varsta de 76 de ani, care a primit, pe 18 decembrie 2013, o inima artificiala realizata de compania Carmat, a decedat pe 2 martie, implantul fiind considerat concludent, “in cadrul unui test pentru care criteriul de succes era de 30 de zile”, a precizat compania intr-un comunicat.
Sursa: Mediafax.ro