1) Gabor Sztaniszlav, noul presedinte al asociatiei companiilor farmaceutice americane de R&D
Incepand cu luna mai, Gabor Sztaniszlav este noul presedinte al Asociatiei Local American Working Group (LAWG). Din noua conducere LAWG fac parte Radu Rasinar – Country Manager AstraZeneca, in calitate de vicepresedinte si Fabrizio Giombini – Country Manager Merck Sharp & Dohme, care ocupa pozitia de secretar general. Noua conducere a fost desemnata pentru o perioada de doi ani.
Membrii noii echipe de conducere au o vasta expertiza in industria farmaceutica datorita diverselor roluri pe care le-au ocupat pe parcursul carierei. Gabor Sztaniszlav este absolvent al Universitatii Semmelweis, detine Doctoratul in Farmacologie si este licentiat MBA in cadrul Universitatii Durham. Pe parcursul carierei sale de peste 15 ani, Gabor Sztaniszlav a contribuit la obtinerea unor rezultate importante in cadrul pozitiilor de management pe care le-a ocupat in departamente de marketing si vanzari.
Sursa: PaginaFarmacistilor.ro. Vizualizati continuarea articolului aici.

2) Lundbeck a decis sistarea acordarii reducerii pentru EBIXA
Incepand cu 1 iunie 2014 producatorul Lundbeck a decis sistarea acordarii reducerii pentru EBIXA 10 mg prin Programul PharmAccess.
Raportarea tuturor tranzactiilor aferente lunii mai se va efectua pana la 01 iunie, data la care produsul va fi delistat. Orice tranzactie ulterioara acestei date va fi invalidata, deci necompensata de catre producator.
Pentru informatii suplimentare echipa INFOtreat va sta la dispozitie dupa cum urmeaza:
Call center 021/9566, zilnic, intre orele 8-22;
adresa de e-mail: office@infotreat.ro

3) Rezolutie pentru combaterea hepatitelor virale adoptate la Adunarea Mondiala a Sanatatii
Adunarea Mondiala a Sanatatii a adoptat o rezolutie pentru imbunatatirea preventiei, diagnosticului si tratamentului hepatitelor virale si propunerile pentru imbunatatirea eforturilor globale de coordonare pentru combaterea bolilor cronice netransmisibile precum diabetul, cancerul, boala cardiaca sau accidentul vascular cerebral.
Hepatita virala este responsabila pentru 1,4 milioane de decese anual, iar 500 de milioane de oameni traiesc in acest moment cu aceasta afectiune. Din cele 5 tipuri de hepatita, tipurile B si C produc boala cronica la sute de milioane de oameni si sunt laolalta principalele cauze de ciroza si cancer hepatic. Rezolutia adoptata mai subliniaza importanta extinderii programelor de vaccinareimpotriva hepatitelor A si B si consolidarii masurilor de control al infectiilor in unitatile sanitare, de exemplu, strategii de imbunatatire a sigurantei injectiilor.
Sursa: Sanatateatv.ro. Vizualizati continuarea articolului aici.

4) Cercetatorii au descoperit o proteina care ar putea fi utilizata intr-un vaccin contra malariei
Oamenii de stiinta au descoperit o proteina care declanseaza sinteza anticorpilor ce impiedica inmultirea parazitilor vinovati de aparitia malariei, potrivit unui studiu publicat joi in revista americana Science.
Aceasta reactie imunitara ar putea permite dezvoltarea unui vaccin capabil sa protejeze organismul contra celor mai acute forme ale acestei maladii, care cauzeaza peste 600.000 de decese pe an, mai ales in randul tinerilor din Africa subsahariana.
Aceasta proteina (sau antigen), denumita “PfSEA-1″, a fost asociata cu o reducere a numarului de paraziti la numerosi copii si adulti in regiunile Africii in care malaria este endemica.
Soarecii expusi la aceasta proteina intr-un vaccin experimental au inregistrat si o scadere a concentratiei de paraziti din sange.
Sursa: Mediafax.ro. Vizualizati continuarea articolului aici.