1) Saptamana Inimii, o campanie de amploare in toata tara
In perioada 28 septembrie – 5 octombrie 2014, este organizata Saptamana Inimii, campanie menita sa atraga atentia asupra riscurilor aparitiei bolilor cardiovasculare. Tot acum, se sarbatoreste si Ziua Mondiala a Inimii.
Saptamana Inimii, in Romania, este marcata prin diverse evenimente initiate de catre Fundatia Romana a Inimii si Societatea Romana de Cardiologie in parteneriat cu Forumul National de Preventie, Athletic CardioClub si Rotary District 2241.
Saptamana Inimii va debuta pe 28 septembrie 2014, cu Promenada Inimilor, in 35 de orase, precum Bucuresti, Constanta, Timisoara, Slobozia, Braila, Giurgiu, Alexandria sau Ploiesti unde vor avea loc campanii de informare in randul populatiei cu privire la preventia bolilor cardiovasculare.
Alte actiuni din Saptamana Inimii 2014:
• Crosul Inimii tale! – 28 septembrie
• Pedaleaza pentru inima ta – 28 septembrie
• Lansare campanie GO RED for Women la Congresul SRC – 2- 4 Octombrie, Sinaia
• Cross ROACC – 3 octombrie, Sinaia
• Echipa a Fundatiei Romane a Inimii va participa la Bucharest International Marathon 2014, din 5 octombrie.
Pentru continuarea articolului click aici
Sursa: PaginaMedicala.ro

2) Studiu: Femeile au contribuit mai mult decat barbatii la diversitatea genetica a speciei umane
Femeile au contribuit mai mult decat barbatii la diversitatea genetica a speciei umane, din momentul in care primii oameni moderni au plecat din Africa, acum 70.000 de ani, potrivit unui studiu, iar acesta ar putea fi rezultatul unui numar mai mic de barbati care s-au imperecheat cu mai multe femei.
Desi legile biologiei spun ca ADN-ul masculin si cel feminin contribuie in proportii relativ egale la aparitia urmatoarei generatii, aceste reguli nu spun nimic despre cati dintre reprezentantii fiecarui sex trebuie sa fie implicati in proces pentru perpetuarea sustinuta a speciei.
Potrivit theguardian.com, cercetatorii germani au descoperit ca, de-a lungul istoriei umanitatii, numarul mamelor l-a depasit in mod regulat pe cel al tatilor, ceea ce inseamna ca mai multe femei au transmis genele lor generatiilor urmatoare comparativ cu barbatii.
Este posibil ca, in trecut, numarul femeilor sa fi fost mult mai mare decat al barbatilor, un dezechilibru care ar putea explica rezultatele cercetarii.
Pentru continuarea articolului click aici
Sursa: Mediafax.ro

3) Medic: Peste 41.000 de romani, afectati de sindromul de oboseala cronica
Peste 40.000 de romani sunt afectati de sindromul de oboseala cronica, afectiune caracterizata prin oboseala intensa ce persista mai mult de sase luni, dificultati de concentrare, tulburari de memorie, insomnie, migrene, depresie sau alergii si care apare tot mai frecvent in sezonul rece.
Potrivit specialistilor, astenia de toamna prelungita sau simptomele similare cele ale racelii pot indica instalarea sindromului de oboseala cronica (SOC).
Medicul Ionut Bacanu spune ca femeile, in comparatie cu barbatii, sunt de pana la patru ori mai predispuse la SOC.
“Acesta suferinta este favorizata de alimentatia deficitara in nutrienti, de stres, infectii virale si fond imunitar slabit. De aceea, in aceasta perioada, este necesara o dieta echilibrata, sustinuta de un aport complex de nutrienti, pentru refacerea metabolismului energetic si a sistemului imunitar”, a mai spus dr. Ionut Bacanu.
Pentru continuarea articolului click aici
Sursa: Mediafax.ro