1) Care sunt tratamentele experimentale actuale impotriva Ebola
Mai multe medicamente antivirale si vaccinuri aflate in stadiu experimental sunt luate in calcul in incercarea de a raspunde la epidemia de Ebola care afecteaza Africa de Vest, scrie Agerpres.
Aceste produse nu sunt insa disponibile in cantitatea necesara si niciunul nu este omologat pentru a trata Ebola. Potrivit epidemiologului Olivier Brady de la Universitatea Oxford, cel putin 30.000 de persoane au nevoie de tratament sau de vaccin.
Dintre tratamente, Zmapp este un cocktail de trei anticorpi monoclonali, dezvoltat de compania Mapp Bio, derivat din tutun si care a fost realizat cu ajutorul ingineriei genetice. Desi nu a fost testat pe oameni, a fost administrat unui numar de sapte persoane care au contractat Ebola.Stocurile sunt epuizate, potrivit companiei. Sunt necesare mai multe luni pentru “obtinerea unei cantitati modeste”, afirma dr. Anthony Fauci, director al Institutului american pentru alergii si maladii infectioase (NIAID/NIH).
Pentru continuarea articolului click aici
Sursa: PaginaMedicala.ro

2) Dr. Ionut Chira: Chistul renal este o afectiune frecventa care poate aparea la orice varsta
Chistul renal este o afectiune extrem de frecventa ce poate aparea la pacientii de orice varsta. Peste jumatate dintre pacientii cu varsta de peste 50 de ani, supusi unei ecografii, prezinta un chist renal. Desi este o afectiune benigna „depistarea precoce a chistului renal este importanta pentru a arata ca pacientul nu sufera de un cancer renal, deoarece exista forme de cancer renal care au ca expresie imagistica chistul renal”, a declarat dr. Ionut Chira, medic primar urolog la Spitalul „Prof. Dr. Th. Burghele” din Bucuresti.
In aceste conditii realizarea unor investigatii imagistice este extrem de importanta mai ales pentru pacientii in varsta. Astfel ca oecografie poate inlatura posibilitatea transformarii unei tumori in cancer renal. ”Atunci cand chistul are dimensiuni mai mari de 4-5 centrimetri este obligatoriu sa se stabileasca daca este bening sau malign”, a adaugat dr. Ionut Chira.
Pentru continuarea articolului click aici
Sursa: Sanatateatv.ro

3) Remediile naturiste ajuta la combaterea stresului
Stresul este inamicul public al zilelelor noastre. Ritmul alert de zi cu zi, varietatea stimulilor la care oamenii sunt expusi acasa, la serviciu, pe strada sau la cinema contribuie la instalareastresului cu consecinte serioase asupra starii noastre de sanatate si in special asupra inimii.
Statisticile Organizatiei Mondiale a Sanatatii arata ca stresul diminueaza cu 20% speranta de viata. Acest lucru inseamna ca expunerea cronica la stres scade apararea imunitara a organismului, agraveaza reactiile alergice, provoaca tulburari digestive, deterioreaza memoria. Mai mult decat atat stresul este raspunzator de instalarea depresiei, anxietatii, insomniei sau a altor tulburari psihice si cauzeaza crize cardiace si atacuri cerebrale.
Pentru continuarea articolului click aici
Sursa: Sanatateatv.ro

4) O structura ciudata, asemanatoare unei celule, a fost descoperita intr-un meteorit de pe Marte
Cercetatorii au descoperit o structura ciudata, asemanatoare unei celule microbiene, in interiorul unui meteorit provenit de pe planeta Marte, dar resping ideea ca aceasta ar fi o dovada a existentei vietii pe Planeta Rosie.
Oamenii de stiinta au descoperit obiectul microscopic oval in interiorul meteoritului martian Nakhla, cazut pe Pamant in Egipt, in 1911, conformspace.com. Aspectul structurii este fioarte interesant, dar, spun specialistii, cel mai probabil s-a format ca urmare a unor procese geologice, nu biologice. Expertii spun ca nu exista absolut nicio dovada care sa sustina un scenariu in care originea structurii ovoide sa aiba legatura cu viata.
Structura goala, ovoida, are circa 80 de micrometri lungime si 60 de micrometri latime (un micrometru sau micron este a milioana parte dintr-un metru, n.r.), mult mai mare decat orice bacterie terestra, dar in limitele dimensiunilor normale ale organismelor microbiene eucariote de pe Terra (celule care au un nucleu si organite celulare, continute de o membrana, n.r.). Cercetatorii spun ca obiectul nu este, cu siguranta, rezultatul unei contaminari cu mediul terestru.
Pentru continuarea articolului click aici
Sursa: Mediafax.ro