1) Banicioiu: DSP-urile vor asigura asistenta medicala in zonele afectate de inundatii
Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, face un apel catre toti reprezentantii directiilor de sanatate publica sa puna in aplicare actiunile din planul de masuri pentru asigurarea asistentei medicale in zonele afectate de inundatii si sa colaboreze cu autoritatile administratiei publice locale si cu inspectoratele judetene pentru situatii de urgenta in vederea intreprinderii masurilor necesare.
Astfel, directiile de sanatate publica trebuie sa asigure, in zonele afectate de inundatii, supravegherea populatiei din punct de vedere epidemiologic, precum si monitorizarea calitatii apei potabile in zonele afectate, asanarea si dezinfectia fantanilor, se arata intr-un comunicat al MS. De asemenea, DSP-urile vor asigura asistenta medicala de urgenta pentru toate persoanele aflate in dificultate, precum si medicamentele si materialele necesare, dezinfectanti, vaccinuri pentru acordarea asistentei medicale, dar si pentru prevenirea imbolnavirilor care ar putea fi cauzate de inundatii.
“Am cerut suplimentarea personalului medical, in functie de necesitati si a echipajelor de ambulanta, precum si avertizarea medicilor de familie care sa asigure asistenta medicala in permanenta”, a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.
Pentru continuarea articolului click aici
Sursa: PaginaMedicala.ro

2) ICAO se consulta cu OMS pe tema opririi extinderii epidemiei de Ebola din Africa de Vest
Organizatia Aviatiei Civile Internationale ICAO si Organizatia Mondiala a Sanatatii OMS au programat o reuniune de urgenta pe tema propagarii epidemiei de febra provocata de virusul Ebola in Africa de Vest, relateaza AFP.
Compania aeriana panafricana ASKY a anuntat marti intreruperea legaturilor pe care le efectueaza cu capitalele Liberiei si Sierra Leone, doua dintre tarile afectate de epidemie, dupa ce unul dintre pasagerii sai a murit din cauza virusului in Nigeria.
Aceasta evolutie obliga ICAO, o Agentie ONU, sa actioneze, a declarat pentru AFP secretarul general al Organizatiei Raymond Benjamin. “Pana in aceasta (marti) dimineata, aviatia civila nu a fost afectata, dar acum suntem vizati”, a spus el.
“Acest lucru ne determina sa actionam rapid”, a dat el asigurari, adaugand ca Organizatia va “purta consultari cu OMS pentru a vedea ce tipuri de recomandari vom emite” pentru a stopa extinderea maladiei.
Pentru continuarea articolului click aici
Sursa: Mediafax.ro

3) Tara in care esti platit in aur ca sa slabesti
Pentru fiecare kilogram pierdut persoana in cauza primeste o uncie de aur, echivalentul a 42 de dolari americani. Emiratele Arabe au platit anul trecut peste 750 de mii de dolari adultilor care au participat la campanie si au reusit sa slabeasca.
Mai mult, familiile cu copii, primesc dublu.
Emiratele Arabe au platit anul trecut peste 750 de mii de dolari adultilor care au participat la campanie si au reusit sa slabeasca.
Motivele care au dus la cresterea obezitatii in randul copiilor sunt aceleasi pe tot globul: fast-food-ul si lipsa de miscare.
Pentru continuarea articolului click aici
Sursa: Mediafax.ro