Incepand cu 01.02.2014 intra in vigoare modificarea legislativa privind aprobarea formularului de prescriptie medicala electronica pentru medicamente cu si fara contributie personala in tratamentul ambulatoriu, reglementata de ordinul   MF\CNAS 1509 din 16.12.2013.

Incepand cu versiunea 2.1.2.86 a aplicatiei BizPharma, pentru retetele eliberate dupa 01.02.2014 s-au implementat urmatoarele modificari:

 • s-a actualizat modalitatea de preluare a datelor.
  Din codul de bare 2D  se preiau informatiile nou adaugate: motiv prescriere, telefon, e-mail medic.Informatiile de mai sus sunt afisate in aplicatie astfel:

  • motiv prescriere: in lista de DCI / medicamente prescrise ca o coloana suplimentara, in fereastra de adaugare a unui produs pe bon ca un text informativ cand motivul este completat.

  bizpharma v21286 - modificari motiv

  • date contact medic (telefon si e-mail) in antetul retetei electronice.

   bizpharma v21286 - modificari antet

 • modificarea formatului tiparit al componentei de eliberare din prescriptia electronica
 • modalitatea de compensare la pret cu amanuntul a medicamentului GLIVEC acordandu-se doar daca pacientul prezinta in farmacie aprobarea comisiei CNAS pe care este mentionata denumirea comerciala a medicamentului. Pentru mai multe detalii accesati:  Informare eliberare Glivec din 01.02.2014