Actualizarea  cu noul format de reteta preconizat la 1.06.2014 este lansata  dar functionalitatile nu sunt disponibile.
Modificarile implementate vor fi  activate online in  publicarii ordinului privind aprobarea formularului de prescriptie si actualizarea serverului de productie SIPE.

Momentan documentul care va legifera aceasta aceasta modificare la reteta e in stadiu de proiect ( poate fi accesat la adresa: Proiect-ordin-privind-aprobarea-formularului-de-prescriptie-medicala )   si se asteapta publicarea lui in monitorul oficial in forma finala si actualizarea serverului de productie SIPE

Mai jos  va aducem la cunostinta modificarile aplicate incepand cu data publicarii in MOF a ordinului de modificare a prescriptiei electronice.

  1. Va fi permisa fractionarea lunara la nivel de medicament (cantitate si zile de tratament) pentru retetele cronice, pentru perioade mai mari de o luna.
  2. In componenta de prescriere, informatia “Numar zile prescriere” va deveni “Numar zile tratament” si se va completa la nivel de medicament.
  3. Se vor adauga coduri noi pentru sursa prescrierii “Altele1” si “Altele2” – corespunzator trebuie sa apara o cifra in dreptul “ALTELE…”.
  4. Pe componenta de precriere tiparita se va adauga data prescrierii, data si numarul deciziei pentru retete cu aprobare comisii.
  5. Pentru eliberarea partiala / fractionata se introdce un nou formular, dedicat pacientului, pe care il va putea folosi la alta farmacie, daca va fi cazul
    – acesta trebuie tiparit impreuna cu cel pentru CNAS pentru taxare (doar pentru retetele partiale/fractionate)
    – acest formular nu contine informatiile de taxare (preturi sau valori).

Implementarea modificarilor in aplicatie o puteti vizualiza la adresa: Modificari PE BizPharma_COCA2014